Eigen Verklaring

Als je autorijdt, ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en voor die van anderen.

Om te mogen rijden moet je daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heb je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruik je medicijnen die invloed hebben op hoe je rijdt? Dan mag je niet altijd de weg op. Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier Eigen Verklaring (EV).

Praktijkexamen A, B, BE, T Je wilt praktijkexamen doen voor een autorijbewijs, eventueel met aanhanger, motor- of T-rijbewijs. Voor een brommerrijbewijs hoef je geen EV in te vullen.

Medisch Vanwege je medische situatie heb je een rijbewijs met een beperkte geldigheidsduur.

75 jaar en ouder Uw rijbewijs verloopt op of na uw 75e verjaardag. U wilt uw rijbewijs verlengen. Dan vult u een Eigen verklaring in en gaat u naar een arts.

Twijfel aan rijgeschiktheid Als je in het bezit bent van een rijbewijs, maar je twijfelt of je nog in staat bent om veilig auto te rijden.

Een overzicht van de stappen die je (soms) moet nemen:
1. vul een Eigen Verklaring in
2. soms: bezoek een arts voor een keuring
3. stuur uw Eigen Verklaring naar het CBR
4. soms: bezoek een medisch specialist
5. soms: doe een rijtest

Toples.nl maakt gebruik van cookies voor het functioneren van de webshop. Daarnaast om inzicht te krijgen hoe u de website gebruikt zodat wij de gebruikerservaring kunnen optimaliseren.

Ik ga akkoord Meer informatie