Bromfiets

Wij lessen met maximaal twee leerlingen tegelijk! Zo zorgen wij ervoor dat de instructeur optimaal aandacht aan je kan besteden en je klaarstoomt voor het bromfietsrijbewijs.

De bromfietsopleiding (AM2)

Voordat je aan je praktijklessen kunt beginnen, moet je eerst je theoriecertificaat voor de bromfiets behalen. We hebben diverse leermiddelen waarmee je je goed kan voorbereiden op het theorie-examen, kijk hiervoor op onze theorie-pagina. Het meest gebruikte is iTheorie, de digitale opleiding.

Om het theorie-examen voor de brommer te mogen doen, moet je minstens 15,5 jaar oud zijn en je hebt een geldig legitimatiebewijs nodig. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Je theorie-examen kan je zelf reserveren via mijn CBR. Kies je voor een AM-Pakket, dan zit hier iTheorie in en reserveren wij het theorie-examen voor je, uiteraard in overleg met jou!

Als je je theorie-certificaat hebt gehaald, mag je het praktijkexamen doen. Om je daarop goed voor te bereiden, kan je bij ons praktijklessen volgen. Dit mag vanaf 16 jaar en je moet je theorie hebben gehaald. De bromfietsopleiding is geen lange opleiding. Vier uur bromfietsrijles is vaak al voldoende om het praktijkexamen met goed resultaat af te leggen! We plannen de eerste rijles van twee uur een week tot twee weken voor je examendatum in. En op de dag van je examen heb je je tweede bromfietsrijles met aansluitend het examen.

We hebben nieuwe bromfietsen klaarstaan om praktijkles te volgen. Daarnaast zorgen wij voor de helm, handschoenen en herkenbare kleding. We lessen met maximaal twee kandidaten! De bromfietsinstructeur geeft je aanwijzingen. Hij leert je hoe je je op een bromfiets in het verkeer moet gedragen en waarop je moet letten. Ook wordt er aandacht besteed aan voertuigbeheersing.

Praktijkexamen

Het Praktijkexamen plant de administratie in overleg met jou in. Bij ons kan je afrijden bij het CBR in Arnhem of in Ede. In een rijles voor je examen, rijden we naar het CBR waar je afrijdt. De examinator rijdt (ook op een bromfiets) achter je aan en geeft je via zendapparatuur opdrachten. Als je hebt laten zien dat je de bromfiets goed beheerst, de verkeersregels volgt en veilig aan het verkeer deelneemt, slaag je voor je examen en heb je je bromfietsrijbewijs.

Bereikbaarheid

Vanuit de volgende plaatsen is ons kantoor aan de Eikenlaan 1a in Bennekom, vanwaar we de bromfiets praktijkrijlessen starten, goed bereikbaar!

Bennekom, Doorwerth, Ede, Oosterbeek, Renkum, Rhenen, Wageningen

Al onze tarieven zijn hier te vinden. Je mag je pakketkeuze op het aanmeldformulier invullen of later met ons bespreken!

Toples.nl maakt gebruik van cookies voor het functioneren van de webshop. Daarnaast om inzicht te krijgen hoe u de website gebruikt zodat wij de gebruikerservaring kunnen optimaliseren.

Ik ga akkoord Meer informatie